Site Overlay

Разядка с печен патладжан – Рецепта

Начин на приготвяне:

Патладжаните се измиват добре. Разрязват се на 2 по дължина. Посоляват се. Оставя се да престои така около половин час, за да се отцедят.

Измиват се и се подсушават с кухненска хартия.

Подготвя се намазнена тавичка. Патладжаните се нареждат с кората нагоре. Пече се до омекване.

Чесънът се обелва. Слага се в блендер. Добавя се зехтинът и таханът. Изцежда се сокът от лимона. Добавя се в блендера. Сместа се блендира.

С лъжица се изгребва вътрешността на патладжана и се слага в блендера.

Магданозът се измива и също се добавя. Отново се блендира.

Апетитната разядка се изсипва в купа. Поръсва се с кимион и червен пипер.

Овкусява се със сол. Патладжанената разядка се разбърква.

Чудесно попълнение на разядката с печен патладжан да сухарчета и парче сирене.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *