Site Overlay

Разядка с пържен патладжан – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разядка с пържен патладжан, която наподобява кьопоолу. Върви много с препечена филийка или домашни брускети.

Измийте патладжана и го обелете с помощта на белачка за картофи. Нарежете го на колелца и сложете в купа. Поръсете със сол и оставете за половин час. Отцедете и изпържете в тиган с олио от двете страни за кратко.

Извадете и оставете да изстине. Измийте домата и го сложете в кухненски робот, като го нарежете на няколко парчета. Добавете и патладжана, чесъна, солта, зехтина, оцета и магданоза. Завъртете няколко пъти копчето, но за кратко. Целта е да се нареже, а не пасира.

Трябва да останат и големи парчета. Прехвърлете в купа с капак и оставете за няколко часа в хладилника. Извадете и сервирайте разядката с патладжан.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *