Site Overlay

Ребърца от младо агне с ориз и лук – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Измийте агнешките ребърца, залейте с обилно количество вода, така че да ги покрива поне три пръста и ги сварете. Ако по тях няма много мазнина, може да сложите лъжица – две олио във водата, а за по-богат бульон и е подходящо да се сложат цели или разполовени зеленчуци, каквито ви се намират – праз, лук, морков, пащърнак, бяла ряпа.

Не пропускайте да отстраните пяната, образувана на повърхността, след като заври.

2. Налълцайте главата кромид лук на дребно и запържете в маслото с олиото и щипка сол до омекване.

3. Сипете ориза, предварително измит в няколко води от нишестето. Бъркайте да се запържи и стане кристален и подправете с още сол, подправките и сушените зеленчуци на прах или дребни гранули.

4. Разпределете на пласт в тава ориза с лука и отгоре сложете агнешките ребърца. Бульона от варенето прецедете и сипете в тавата толкова количество, колкото изисква пропорцията на вида ориз, който използвате, приблизително 3:1.

5. Пъхнете агнешкото с ориз в загрята на 200°C фурна и печете до поемане на течността и омекване на ориза- 25-30 минути.

След като ястието е готово, завийте с кърпа или фолио за 10 минути, преди да сервирате топли ребърцата от младо агне с ориз и лук на вашата трапеза.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *