Site Overlay

Ребърца със спанак – Рецепта

“Спазвайте стъпките в приготвянето на ребърцата със спанак и гарантираме, че резултатът ще бъде страхотен”

Начин на приготвяне:

Изчистете спанака, измийте и нарежете на малки парчета.

Сложете каймата в купа заедно с лука и чесъна, нарязани на дребно.

Добавете подправките и омесете каймата. Оформете малки топчета и заделете.

Включете котлона и сложете тавата за паеля. Налейте зехтин и изпържете ребърцата до златисто. Издърпайте ги по краищата и в средата сложете кюфтенцата.

Щом и те се запържат до златисто, добавете зеленчуците (замразените зеленчуци, чушката на ленти, спанака и нахута). Пържете до омекване.

Добавете домата, предварително настърган, и пресовайте чесъна. Изчакайте няколко минути и налейте вода, колкото да покрие продуктите. Посолете и намалете котлона.

Варете до готовност на месото. Налейте вода, ако е извряла. Сложете шафрана и ориза. Без да усилвате, оставете да къкри на ниска степен до пълното извиране на водата и сваряване на ориза.

Изключете котлона и затворете тавата с капак. Оставете така за около 5 минути.

Сервирайте ребърцата със спанак в дълбоки чинии и добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *