Site Overlay

Редена безмесна мусака – Рецепта

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват с подсолена вода до ненапълно сварено състояние. След това се обелват и се оставят да изстинат. Нарязваме ги на шайби.

Печеният пипер се нарязва наполовина. Намазнете тавичка.

Редете ред картофи, като ги редите колкото се може по-плътно, без да се трошат. След това ред червен пипер и после натрошеното сирене.

И така редуваме-картофи-пипер-сирене. Като за огретен.

Разбиваме яйцата в купа с киселото мляко и подправките. Заливаме мусаката без месо хубаво, така че да покрие навсякъде. Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса, докато се получи кафеникава коричка на ястието от картофи.

Редената безмесна мусака е готова да бъде поднесена.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *