Site Overlay

Редена мусака със заквасена сметана – Рецепта

Начин на приготвяне:

Картофите се белят и режат на парченца. Сваряват се и се намачкват със сол и маслото на пюре.

В тиган се запържват нарязаните на ситно лук и морков. Добавят се каймата, доматеното пюре и подправките. Когато сместа е готова, започва нареждането на мусаката.

Тава с падащо дъно се намазва с малко масло и се слага половината от картофеното пюре. Отгоре се изсипва сместа от каймата и другата половината от картофи.

Маже се със заквасената сметана и се пече на предварително загрята фурна на 180°. до златисто.

Когато е изпечена, се поръсва с настъргания кашкавал и се връща отново във фурната, докато се запече.

Рецепта за една вкусна и по-различна редена мусака със заквасена сметана.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *