Site Overlay

Редени кюфтета с патладжан и кайма – Рецепта

“Редени кюфтета с патладжан и кайма – ето така се правят “

Начин на приготвяне:

Патладжаните измиваме и нарязваме на филийки. Осоляваме и слагаме в гевгир да се отцедят.

През това време си омесваме каймата със сол, черен пипер, яйце 1 бр. и ситно нарязания лук.

Щом патладжаните си пуснат черния сок, измиваме и подсушаваме.

Взимаме част от каймата и с помощта на ръката, разстиламе върху филийката патладжан. И така до изчерпване на продуктите.

В купа си разбиваме останалите яйца с малко сол, а в чиния си смесваме брашно и галета.

Загряваме си олио в тигана (трябва да е повечко, почти да покрива кюфтета), овалваме кюфтетата в сухата смес, а след това в яйцата.

Пържим кюфтетата с патладжан до готовност.

Поставяме готовите редени кюфтета с патладжан и кайма върху кухненска хартия.

Подреждаме в чиния и поднасяме със сос по-избор.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *