Site Overlay

Ретро ябълков сладкиш с грис – Рецепта

Начин на приготвяне:

Ретро ябълков сладкиш с грис, който ще ви омагьоса с аромата си.

В купа се смесват брашното, бакпулвер, грис и захарта.

Към настърганите ябълки се прибавят 5 с. л. захар, канелата и орехите.

Кравето масло се разтопява.

Тава с размер 30 см се покрива с хартия за печене. Дъното се намазва с част от маслото.

Поръсва се 1/3 от сухата смес. Върху нея се разпределя 1/3 от ябълковата смес. Поръсва се с краве масло. Следва суха смес, ябълки, масло и пак суха смес и се завършва с ябълки, като сладкишът с грис се напръсква хубаво с масло.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Още топъл сладкишът с ябълки се поръсва с пудра захар.

Оставя се да изстине и тогава се нарязва.

Да ви е сладко с този ретро сладкиш!

Бележка: Чашата е с вместимост 250 мл.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *