Site Overlay

Рибена чорба по каварненски – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Сварете рибата в леко подсолена вода. Обезкостете я и прецедете бульона.

2. Накълцайте лука и целината и ги задушете в двата вида мазнина. След 3-4 минути добавете морковите и картофите, нарязани на кубчета, като морковите са по-малки от картофите, за да могат да се сварят едновременно. Посолете, сложете девесил и черен пипер, настъргания домат и налейте бульона от рибата плюс вода, така че течността да е около литър и половина.

3. Варете 30 минути под капак. Опитайте дали морковчетата са сварени и ако е нужно, удължете времето. Доливайте течност, ако е необходимо.

4. Сложете в чорбата обезкостената риба и дръпнете от огъня, за да спадне малко температурата. Ако бързате, може да налеете още студена вода и така да постигнете спад в температурата, за да не се пресече застройката.

За нея разбийте жълтъците с киселото мляко и сложете няколко черпака от чорбата с риба. Върнете в тенджерата и разбъркайте.

5. За допълнително подправяне на каварненската рибена чорба счукайте чесъна и смесете със черния и лютия пипер, още малко девесил и оцета.

Поднесете заедно с горещата рибена супа, за да слага всеки, колкото желае в своята купичка.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *