Site Overlay

Рибник с ориз и скумрия – Рецепта

Начин на приготвяне:

Почистете хубаво скумрията и я измийте под течаща вода. Отцедете рибата и я нарежете на порции.

Поръсете рибата със сол и оставете да престои така 10-15 минути.

Почистете праза и го нарежете на едро. Задушете го за кратко в загрятото олио. Добавете нарязаното кисело зеле и настъргания морков, бъркайте до омекването им.

След като се задушат, прибавете измития ориз. Щом той стане стъклен, овкусете сместа със сол и пипер.

Налейте около 2 чашки вода и бъркайте до усвояването на течността. Прехвърлете всичко в намазнена тава и направете гнезда, в които се слагат парчетата скумрия.

Полейте с малко мазнина и налейте още чашка вода. Печете вкусния рибник в загрята на 180 градуса фурна около 30-40 минути.

Рибникът с ориз и скумрия е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *