Site Overlay

Рибно филе с гъби и кестени – Рецепта

Начин на приготвяне:

Продуктите са за 8 порции, а идеята за това страхотно ястие с риба – от едно много старо списание.

С остър нож се правят разрези на кората на кестените, за да се обелят по-лесно.

Слагат се да се варят 5 мин във вряща вода. Свалят се от огъня, вадят се последователно 2-3 и се обелват. Оставят се настрани.

Лукът се обелва и се нарязва на ситно. Гъбите се почистват, пънчетата се нарязват на дребно, а останалата част на тънки резени.

Мазнината се загрява, сипва се първо лукът и леко се задушава. След това се добавят гъбите и кестените. Като омекнат гъбите, се налива сметаната.

Подправя се със сол и черен пипер. Оставя се да ври 1 мин, след което сосът се прецежда. Отделят се 8 кестена и 1 с.л. гъби.

Останалите кестени се намачкват с вилица, а гъбите се пасират с миксер.

Филетата риба се нареждат в тава, отгоре се сипва прецеденият сос и се пече в затоплена на 180 градуса фурна 10-15 мин., като се полива от време на време със соса.

Пасираните гъби и натрошените кестени се смесват със соса от печенето.

Накрая се добавят и оставените настрана парченца гъби.

Ястието от рибно филе с гъби и кестени се украсява с оставените цели кестени.

Източник: Galia Manini – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *