Site Overlay

Ризото от императорски ориз с кралски скариди – Рецепта

Начин на приготвяне:

В дълбок тефлонов тиган се запържват лукът и чесънът, нарязани на ситно, и ориза. Добавя се виното да глазира и като се редуцира се долива вода на малки порции.

Вари се леко да клокочи 20 мин, , след което се добавят маскарпонето и пармезанът. Гаси се котлонът и ястието се оставя още 10 мин. под капак.

Скаридите се запържват отделно в масло до златисто и се сервират върху ризотото.

По избор се поднася с изтискан лимон.

Ризотото от императорски ориз с кралски скариди е готово.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *