Site Overlay

Ризото със зеленчуци Класика – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука, морковите и чушките на ситно.

В тиган сипваме 1 с.л. олио и 40 г краве масло

Запържваме лука и след като омекне, добавяме и другите зеленчуци.

След като всички зеленчуци омекнат, добавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен.

Добавяме бялото вино и бъркаме, докато се изпари. Разтваряме бульона в топла вода и половината добавяме към ориза. Трябва ви бульон достатъчно, за да покрие ориза два пъти.

Намаляваме котлона на по-ниска степен. Овкусяваме с черен пипер и сол.

Варим и през цялото време бъркаме, докато водата се изпари. След това добавяме още веднъж от бульона и отново бъркаме, докато се изпари водата.

Ризотото е готово, когато оризът омекне и сместа стане кремава.

Може да сервирате с настърган пармезан или магданоз.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *