Site Overlay

Рогчета със сладко-солена плънка – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разтворете маята във водата. Сложете брашното на кухненски плот и направете кладенче. Добавете всички съставки (без свинската мас) и замесете тесто за рогчета.

По време на месенето добавяйте по малко от свинската мас до пълното усвояване. Готовото тесто завийте с памучна кърпа и оставете на топло, докато удвои обема си.

Разделете на 4 равни топки. Всяка разточете на правоъгълен лист. Сложете по дължината в единия край смес от разбития жълтък и натрошеното сирене. Разпределете мармалада върху него и завийте на руло. Леко сплескайте и разрежете на 3-4 равни части.

Подредете всички рогчета в тавичка за печене, която предварително сте застлали с хартия за печене на разстояние. Оставете на топло да втасат за половин час. Намажете с разбития жълтък, олио и прясно мляко. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на домашните тестени закуски.

Рогчета със сладко-солена плънка ще ви станат любими!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *