Site Overlay

Рогчета с моцарела и лютеница – Рецепта

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря във водата. Прибавя се яйцето белтъкът, солта и захарта и олиото.

Вторият жълтък се заделя за намазване. Прибавя се брашно и се замесва меко тесто.

Разстила се на плота и се вкарва маста, като се прегъва и меси, докато се усвои всичката мас.

Остава се да втаса в купа, покрито с кърпа. Когато удвои обема си, се разделя на 4 еднакви питки.

Всяка се разточва на правоъгълник. В широката страна се нареждат парчетата моцарела и се маже с лютеница.

Поръсва се нарязан босилек и се завива на руло.

Разрязва се на 3-4 парчета. Нареждат се в тава с хартия. Така и останалите малки питки се разточват.

Отново рогчетата втасват около половин час. Мажат се със разбит жълтък и прясно мляко.

Поръсват се с настърган кашкавал и сусам.

Пекат се на 180°C до златисто вкусните рогчета с моцарела и лютеница.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *