Site Overlay

Родопски бухти – Рецепта | Gotvach.bg

“Бухти от родопския край – ето затова били толкова вкусни “

Начин на приготвяне:

Родопски бухти за любителите на пухкави мекици, тиганички и други тестени закуски.

В киселото мляко разтворете содата бикарбонат, разбъркайте добре и оставете настрани. Содата ще се активира и млякото ще шупне.

Яйцата разбъркайте със захарта и солта.

Към тази смес добавете киселото мляко и отново разбъркайте.

Започнете да добавяте брашното на малки части. Получава се меко тесто, което не бива да залепва по пръстите ви.

Разделете тестото на няколко части. Всяка част я разточете на лист с дебелина около сантиметър. Разрежете с нож на ромбоидчета.

Загрейте в дълбок съд олио около два пръста и изпържете рязаните бухти от двете страни до златисто.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *