Site Overlay

Розонада – Рецепта | Gotvach.bg

“Днес ви каним на Розонада, а това е покана, на която никой не може да устои”

Начин на приготвяне:

Рецептата адаптирах от книгата Сладки ноти на Йоланта Делибозова.

В зависимост от сезона, през който се приготвя розонадата, се използват свежи или сушени розови листа. В моят случай са розови пъпчици, които могат да бъдат и по-малък грамаж от описания, тъй като са невероятно ароматни и само около 10 бр. ароматизират перфектно лимонадата.

Пригответе отвара от тях, като ги сложите във врящата 300 мл вода за 3 минути, ако са сушени, а ако са пресни – докато се обезцветят.

Захлупете съда, за да запарите, и оставете да изстине до към 60-70 градуса.

Прецедете и подсладете с меда.

Изстискайте сока от единия лимон, а другия нарежете на парченца заедно с грейпфрута.

На дъното на кана сипете достатъчно количество лед. Сложете резените цитрус, сока от лимон, отварата от рози + още розови листа или пъпчици по желание.

Долейте със содата и накрая пуснете в розонадата плодчета ягода и малина. Аз използвах сушени, предвид сезона, но може и пресни, разбира се.

Разбъркайте и поднесете освежаващата ароматна напитка с пленителен дъх на рози!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *