Site Overlay

Ронлив сладкиш със сметанова глазура – Рецепта

“Сам се разделя на хапчици този сладкиш, още щом види как вилицата се задава към него”

Начин на приготвяне:

Смесете в една купа брашното, бакпулвера и солта. След това ги пресейте.

В друга купа разбийте белтъците до получаване на сняг.

Към тях добавете 1 чаша от захарта.

В друга купа разбийте предварително размекнатото на стайна температура краве масло и към него добавете ½ чаша захар. Разбийте хубаво с миксера.

След това заедно смесете маслото със сместа с брашното. Доливайте бавно и поетапно прясното мляко, за да не останат бучки. Разбъркайте.

Към получената смес прибавете и есенциите, а накрая към всичко добавете и разбитите белтъци.

Продължете да разбивате до получаване на кексово тесто. Изсипете в тавичка с незалепващо покритие, намазнена, и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути.

През това време си направете глазурата:

Разбийте сметаната с миксер и я смесете с пудрата захар.

След като сладкишът е готов, го оставете да изстине и го разрежете на две равни части по хоризонтал. Намажете едната със сметана, върху нея сложете втората част.

Най-отгоре нанесете останалата сметана и поръсете със захарните пръчици.

По желание може да добавите свеж плод при поднасяне на ронлив сладкиш със сметанова глазура.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *