Site Overlay

Руладини по немски – Рецепта

“Предлагаме ви една страхотна немска рецепта за руладини, която веднага ще ви се прииска да запишете в тефтера с рецепти”

Начин на приготвяне:

В тази рецепта за телешки рулади със зеленчуков пълнеж първо се приготвя сместа за пълнене.

За целта нарежете обеления лук и чесъна на малки кубчета. Нарежете посочените зеленчуци на малки тънки пръчици или кубчета.

Загрейте олиото в незалепващ тиган, внимателно запържете кубчетата лук с чесъна.

Добавете зеленчуците и бавно запържете за около 5-6 минути на средна степен на котлона.

Подправете зеленчуковата смес за телешките руладини с билките, сол и черен пипер.

Издърпайте тигана на една страна и изсипете съдържанието в купа, оставете да се охлади.

След това добавете яйцето и колкото галета е необходимо, смесете със зеленчуците.

Подправете всяка руладина от двете страни с малко сол и черен пипер. Намажете отгоре тънък слой 1/2 чаена лъжичка горчица откъм месото.

Разстелете зеленчуковия пълнеж (около 2/3 ) върху телешкото руладе.

След това го навийте, затворете плътно с дървено шишче или връв.

В гювеч с тежко дъно загрейте избистрено масло или олио. Запечете говеждите руладини от всички страни. След това го залейте с виното и го оставете да заври за кратко.

След това изсипете, първо около половината или 2/3 от бульона. Ако не разполагате със зеленчуков бульон, разстелете кореноплодни около руладините и задушавайте с вино и вода

Добавете доматено пюре, дафинов лист, червен пипер и малко стръкче пресен розмарин или съответно по-малко изсушен розмарин към бульона.

Оставете всичко да заври и след това го покрийте с капак и го оставете да къкри бавно за около 90-100 минути, или докато телешкото месо стане достатъчно меко.

След около час задушаване проверете отново дали в тенджерата все още има достатъчно течност. Постепенно налейте останалата част от бульона.

За завършване на богатите руладини, ги извадете за кратко от бульона и ги оставете на топло. Отстранете дафиновия лист и останалата част от стъблото на розмарина.

Проверете дали има достатъчно бульон, за да получите необходимото количество сос. Ако желаете, можете предварително да прецедите соса през сито.

В зависимост от количеството сос, разбъркайте 1-2 равни супени лъжици царевично нишесте в малко студена вода. Уплътнете соса с него и оставете да заври.

Подправете соса по ваш личен вкус със сол, черен пипер и малко червен пипер на прах. И накрая, ако искате, можете да добавите към соса малко сметана.

Поставете руладините по немски в соса и отново стоплете.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *