Site Overlay

Руло от тиквички с кайма – Рецепта

Начин на приготвяне:

За блата:

Измивате и нарязвате тиквичките на еднакво дебели шайби. Посолете ги и ги наредете върху застлана голяма плитка тава.

Разбийте яйцата заедно с малко сол, черен пипер и ако желаете – индийско орехче. Залейте тиквичките, така че да бъдат добре покрити.

Печете блата от тиквички на загрята на 180°C фурна за 15 мин до получаване на златист загар.

Извадете и настържете върху него кашкавал (може и чедър).

За плънката:

Запържете каймата заедно с лука, чесъна и черен пипер, докато стане на трохи. Добавете доматения концентрат и след като добре се смесят, свалете от огъня.

Оставете малко да се охлади плънката и я разпределете равномерно върху блата от тиквички. След това започнете да навивате соленото руло, като внимателно отделяте хартията за печене.

Печете рулото от тиквички с кайма на 180°C за 15 мин.

По желание можете да го поръсите с настърган кашкавал.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *