Site Overlay

Руло Стефани във форма за кекс – Рецепта

Начин на приготвяне:

Морковите се сваряват и се нарязват на кубчета.

Яйцата се сваряват и се разрязват на две половинки по дължина.

Краставички се нарязват също на кубчета.

Каймата се омесва с лука, яйцето и подправките.

Формата за кекс се намазва с мазнина /олио или зехтин/.

Каймата се разпределя на три части. Зеленчуците на две части.

На дъното на формата се слага един пласт от каймата, поръсва се с морковите и киселите краставички, притиска се лекичко, поставя се втори пласт от каймата, подреждат се яйцата и останалите зеленчуци, завършва се с кайма и рулото Стефани се поръсва с галета.

Печете соленото руло в предварително загрята върна на 180°C за около 40-45 мин.

След като се изпече, се отделя от съда с дървена шпатула и се обръща с чиния.

Поръсва се с настърган кашкавал, връща се за 5 мин във фурната на горно печене и се запича до златист цвят на кашкавала.

Чинията, с която ще се обръща, трябва да може да се постави обратно във фурната или рулото може да се обърне с плоска тавичка, напр. тава за пица.

Много вкусно, сочно и лесно руло Стефани във форма за кекс, а и така приготвено създава настроение!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *