Site Overlay

Руло Стефани с бекон и кисели краставички – Рецепта

Начин на приготвяне:

Приготвяте каймата, като добавите към нея ситно нарязания лук и подправките по ваш вкус.

Добавяте 1 яйце към каймата и я размесвате добре.

Слагате каймата в хладилника за ок. 10 мин, докато сварите останалите две яйца.

След като яйцата са сварени и охладени, ги обелвате разрязвате на две половинки.

Разстилате каймата върху фолио за печене, намазано с олио на пласт с дебелина ок.1 см.

Нарязвате бекона на резенчета и редите яйцата по дължина на пласта кайма.

Върху яйцата слагате бекона, а отстрани редите киселите краставички на дълги резени.

После внимателно подхващате фолиото от двете страни и повдигате краищата, за да затворите рулото Стефани.

След като затворите, притискате внимателно, за да се убедите, че няма процеп отгоре или отстрани.

Приготвяте си тавичка с подходящ размер (с дължината на полученото руло) и я намазвате с олио.

Хващате рулото заедно с фолиото и внимателно го изсипвате/плъзгате в тавата, като частта, където се съединява, трябва да се падне отдолу.

Поръсвате соленото руло с малко олио и сипвате малко вода на дъното на тавата, за да не загаря мазнината.

Печете руло Стефани с бекон и кисели краставички на 200 градуса до приятен загар на рулото.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *