Site Overlay

Руло с лаваш и риба тон – Рецепта

Начин на приготвяне:

Тъй като предполагам, че не всеки знае какво е лаваш, ще се опитам да обесня. Това е вид тънък хляб който наподобява питките за дюнер, но е с по – голям размер. В по – големите магазини се продава, просто трябва да обърнете внимание. Размерът на един лист лаваш е приблизително 60 на 40, а теглото около 80 гр., но може да го намерите и в по – малък размер. Дебелината на този вид тънък хляб варира между 0, 2 и 0, 5 см.

А ето и начина, по който приготвям солено руло без печене :

Върху всеки лист лаваш мажа майонеза (аз добавям и малко заквасена сметана). На първия ред слагам половината риба тон от консерва. След като разстеля добре рибата поставям втори лист от лаваша. Върху него отново мажа от майонезата и поръсвам с кашкавал.

Аз използвам моцарела, но всеки един вид би бил подходящ. На третия ред мажа с майонезата и настъргвам сварените яйца. Тук аз добавям копър, но той не е задължителен. На последния четвърти ред, както и на всички останали слагам от майонезата и отново риба. Завивам на руло и го оставям в хладилник да стегне поне за няколко часа.

За улеснение използвам стреч фолио, върху което нареждам лаваша и останалите продукти, след което завивам с него готовото руло с риба.

В оригиналната рецепта, това руло с лаваш и риба тон не се декорира. Разрязва се на парченца и се поднася така. Може да се поръси с нарязан на ситно магданоз или копър.

Аз съм декорирала рулото с готварска сметана. В част от нея съм добавила различни цветове сладкарска боя и с помощта на пош декорирах. Тя не е от задължителните състави, така че може да я пропуснете.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *