Site Overlay

Руло с леопардови шарки и шоколадов крем – Рецепта

“Ние се превръщаме в леопарди, когато видим това сладко руло с шоколад – пухкаво и апетитно”

Начин на приготвяне:

В купа разбийте яйцата и захарта до гъста пяна с миксер.

Пресейте брашното с ванилията и на порции прибавете към разбитите яйца.

От разбитата смес си отделете в две купички по няколко супени лъжици. Едната отделена смес оцветете по-тъмно с какао, а другата оставете един тон по-светла.

Застелете голямата тава на печката с парче хартия за печене. Напълнете шприц с по-светлата смес и направете различни по големина неправилни кръгове.

Окантете ги с по-тъмната смес. Сложете тавата в загрята на 200°C фурна и изпечете шарките за 2 мин. Извадете тавата и изсипете останалата смес върху шарките.

Изпечете рулото на 200°C за 5 мин. Обърнете готовото руло върху кърпа и завийте заедно с нея на руло. Охладете.

Докато сладкото руло се охлажда, направете крема. Излейте прясното мляко в малка тенджерка. Добавете захарта, жълтъците и нишестето. Сложете съда на загрят котлон и започнете да бъркате веднага с телена бъркалка, докато кремът се сгъсти.

Отдръпнете готовия крем от огъня. Добавете начупения шоколад и бъркайте енергично сместа до хомогенност.

Развийте охладеното руло, намажете го обилно с охладения шоколадов крем и завийте отново на руло.

Охладете рулото с леопардови шарки и шоколадов крем много добре, преди да го нарежете.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *