Site Overlay

Руло с тиквички и патладжани за ценители – Рецепта

Начин на приготвяне:

Патладжанът се обелва и се нарязва на тънки ленти по дължина. Посолява се и се остава да си пусне горчивия сок. Отцежда се. Овалва се във брашно и се изпържва до златисто.

Изважда се върху домакинска хартия. Тиквичките се обелват и се настъргват на ренде. Изстискват се от сока. Добавят се яйцата, прясното мляко, брашното, солта и содата.

Разбърква се сместа. Включва се фурната на 200 градуса. В правоъгълна тава, най добре тавата на печката, се застила хартия. Намазва се със мазнина.

Изсипва се сместа във тавата и се заравнява. Пече се до златисто.

Докато блатът от тиквички се пече, приготвяме соса. Смесваме майонезата, заквасената сметана, чесъна, копъра и черния пипер. Разбъркваме до хомогенна смес.

Изваждаме блата от фурната и намазваме с половината сос. Подреждаме изпържените патладжани и върху тях намазваме другата част от майонезения сос.

Навиваме рулото от тиквички с помощта на хартията.

Оставаме готовото солено руло леко да изстине, нарязваме и сервираме рулото с тиквички и патладжани за ценители.

Може да го поднесете като основно ястие или апетитно предястие с тиквички.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *