Site Overlay

Рулца от домашно маринована сьомга – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Замразете сьомгата за 24 часа и след това я отмразете. Това е правило за случаите, когато искаме да консумираме риба, която няма да премине през термична обработка. Важно е да се изпълни, тъй като понякога в суровата риба има паразити, причиняващи стомашно-чревни разстройства, а единствено чрез замразяване те се унищожават.

2. Почистете рибата от вътрешни скрити костици, ако има кожа, я оставете. Измийте и подсушете добре.

3. Счукайте в хаванче пипера и накълцайте на ситно копъра. Хубаво ги смесете, за да пуснат ароматите си.

Налейте водката, сипете двата вида сол и захарта и разбъркайте.

4. Разстелете върху равна повърхност голям пласт прозрачно домакинско фолио. Върху него разпределете на тънък, но плътен пласт от приготвената смес като размерът на пласта да е колкото парчетата риба.

5. Сложете едното филе сьомга, покрийте с маринатата и положете другото, върху което разпределете последен покривен пласт от сместа. Отстрани също хубаво затрупайте и завийте плътно с фолиото.

6. Поставете в тава и отгоре затиснете с някаква тежест, която да притиска рибата. Приберете в хладилник за 24 часа.

Обърнете пакета с рибата откъм другото парче и пак затиснете и приберете на студено за още 24 часа.

7. Извадете филетата сьомга хубаво ги измийте със студена вода и подсушете.

Така можете да съхранявате в зехтин и да си режете от мариновата риба за разкошно мезе.

В случая ви предлагам да нарежете филетата на тънки парчета, като използвате много остър и тънък нож.

Намазнявате всеки отделен слайс със зехтин.

8. Пригответе смес за пълнеж на рулцата, като разбъркате крема сиренето с копъра, магданоза, пипера и лимоновите сок и кора – много фино настъргана. По желание си доовкусете пълнежа с още подправки или кисела лимонова нотка.

9. Слагайте от крема сиренето в едната половина на тънко нарязаната маринована сьомга и завивайте плътно на рулце. Всяко от готовите рибни рулца разполагайте върху кръгче домат.

Поднесете предястието рулца от домашно маринована сьомга с бутилка охладено хубаво бяло вино.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *