Site Overlay

Ръжено хлебче с овесено брашно – Рецепта

Начин на приготвяне:

Ръжено хлебче с овесено брашно, което ще промени представите ви за домашен хляб.

Овесеното брашно се развива много добре с ръженото брашно до получаване на хомогенна смес.

Прибавя се солта и се разбърква много добре.

Медът се прибавя в хладката вода и се разбърква до пълното разтваряне.

Във водата се прибавя зехтин.

Разбърква се много добре.

Яйцата се разбъркват на пяна и се прибавят към водата.

Разбърква се много добре.

В брашното се прави кладенче.

Водата се прибавя постепенно в брашното при продължително бъркане.

Замесва се средно меко тесто за ръжен хляб.

Първоначално се разбърква с дървена лъжица, след това с ръце.

Тестото се оставя да си почине 30 мин., след което се слага в предварително намазана със зехтин и брашно тава.

Печем полезното хлебче 60 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *