Site Overlay

Ръжен хляб с маслини и сушени домати – Рецепта

“Занаят се краде, а приготвянето на домашен хляб си е цял майсторлък, така че, рецептата вече е наша… и ваша”

Начин на приготвяне:

Обичам аромата на току-що изпечен хляб. Харесвам звука, който издава, когато го извадим от фурната – песента на хляба.

Представям ви една страхотна рецепта за ръжен хляб с маслини и сушени домати!

Замесва се тесто от наличните продукти за него.

Бялото брашно е само една чаша, цялото останало количество брашно, необходимо за замесване на средно меко тесто, е чисто ръжено брашно.

Тестото става доста лепкаво, но това не е проблем. В него добавям и сушените доматчета, нарязани на ситно, както и маслините – по същия начин.

Пека във форма на 180°C около 40-45 мин.

На дъното на фурната слагам съд с малко количество вода.

Източник: Eli Dieva – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *