Site Overlay

Салата айсберг със скариди и маслини – Рецепта

Начин на приготвяне:

Почиствате скаридите от черупките и махате тъмната нишка откъм гръбчето и корема с помощта на остро ножче.

Нарязвате салатата айсберг в дълбока купа за салата.

Добавяте обелена и нарязана краставица. Добавяте маслините.

Овкусявате зелената салата със сол, зехтин и лимонов сок и разбърквате добре.

Нарязвате чесъна на малки парченца и го запържвате леко в зехтин за 2 сек. и добавяте ригана и скаридите.

Ако скаридите са бланширани, е нужно само 10-тина секунди, колкото да се овкусят от чесъна и ригана.

Ако скаридите за сурови, се запържват до порозовяване от двете страни, като внимавате да не препържите чесъна.

Когато са готови скаридите, ги добавяте най-отгоре към салатата айсберг със скариди и маслини.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *