Site Overlay

Салата Бурата тип Хепи – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете доматите и авокадото на едро. Руколата измийте под студена течаща вода и оставете хубаво да се отцеди от капките.

Освен зелените листа от рукола понякога добавям и шепа валериана, макар да не присъства в оригиналния вид на салатата с бурата. Давам го като допълнителна идея.

2.Сложете всичко, подготвено до момента, в купа и овкусете с пестото, зехтин и сол.

Друг съвет: Ако нямате готово песто на момента, просто накъсайте свежи листа босилек и поръсете с пармезан на прах. Хубаво би било да се добавят и запечени кедрови ядки.

3. Прехвърлете зеленчуковата салата в салатиера и в центъра сложете бомбичката от сирене бурата, подсушена от течността, от която сте я извадили.

4. Поръсете с балсамова редукция и поднесете.

Аз използвам два вида балсамова редукция – обикновена и малинова, за повече разкош.

Класически вкусове, които си подхождат много и резултатът е една страхотна, вкусна салата Бурата тип Хепи.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *