Site Overlay

Салата Мишлета в сирене и кашкавал – Рецепта

Начин на приготвяне:

В касерола в подсолена вода сваряваме две пилешки гърди (около 300 г). След като изстинат, ги нарязваме на малки кубчета.

Сваряваме 3 яйца, за 10 минути (трябва да са твърдо сварени). Белим и нарязваме на кубчета.

В тиган с малко олио запържваме ситно нарязана глава лук.

Добавяме почистени, измити и нарязани пресни гъби. Овкусяваме със сол, черен пипер и готвим, докато се изпари водата от гъбите и се запържат. Оставяме да изстине.

Нарязваме на кубчета ананаса.

Оформяне на салатата:

Върху чиния поставяме само ринга на тава 20 см (без дъното). Поставяме една чаша, до страна на тавата.

От картон си правим ъгъл и го поставяме около чашата. Най-отдолу слагаме филето. Притискаме леко с лъжица, поръсваме със сол и черен пипер.

Слагаме 1 с.л. майонеза и заглаждаме. Продължаваме нагоре, като последователно слагаме гъбите с лука, ананаса, майонеза, яйцата, пак майонеза и заглаждаме хубаво.

Отгоре слагаме настъргани сирене и кашкавал. Поставяме в хладилника за час.

Докато стегне зимната салата, правим мишките. Настъргваме 200 г сирене. Взимаме в ръка и оформяме.

След това ги овалваме в кокосови стърготини. Ушите и опашката са от кашкавал, а очите и муцунката – от карамфил.

Изваждаме салатата от хладилника и внимателно махаме ринга, ъгъла от картон и чашата.

Облепваме отстрани цялата салата и ъгъла с настърган кашкавал и сирене. Поставяме мишките.

Салата мишлета в сирене и кашкавал е готова да изумява!

Източник: Maia Ivanova – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *