Site Overlay

Салата от грилован патладжан с мента – Рецепта

Начин на приготвяне:

Изберете много големи патладжани, измийте ги и отстранете двата края, нарежете на филийки с дебелина около половин сантиметър.

Загрейте незалепващ грил тиган. Когато незалепващият тиган е достатъчно горещ, поставете филийките патладжан, като внимавате да не ги припокривате и ги обръщате, когато станат златисти.

Когато филийките са сготвени, ги поставете в купа, като ги редувате със слой от щипка сол, капка зехтин, малко оцет, чесън и малки парченца ментови листа.

Продължете по този начин, докато всички филийки патладжан се изразходват и можете веднага да сервирате вкусния аламинут на масата или да го държите в хладилника за няколко дни.

Да ви е сладко с тази салата от грилован патладжан с мента.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *