Site Overlay

Салата с диня и песто от мента – Рецепта

Начин на приготвяне:

Отделете плода от динята от кората, почистете от семките и нарежете на кубчета. По възможност използвайте много добре ледено охладена диня.

Кравето сирене също нарежете на парчета и добавете над динята. Подправете с малко черен пипер.

В кухненски блендер или друг вид пасатор сложете предварително измитите листа мента, 1/3 от орехите, скилидката чесън и зехтина.

Добавете щипка сол и пасирайте до получаваме на еднородно песто от мента.

С пестото залейте плодовата салата от диня. Поръсете с останалите орехови ядки и поднесете.

Салата с диня и песто от мента украсете с листенца прясна мента

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *