Site Overlay

Салата с елда, авокадо и слънчоглед – Рецепта

“Засищаща, полезна и много вкусна салата с елда и още нещо – препоръчваме с две ръце”

Начин на приготвяне:

Елдата се сварява в 1 – 1.5 ч.ч. вода.

Когато е сварена, се оставя да изстине изцяло.

Ако семената са сурови, сега е моментът да се накиснат в топла вода, а ако са печени, тази стъпка се пропуска.

Листата от салатката се измиват и накъсват в дълбока купа.

Доматите и авокадото се нарязват на по-малки кубчета, а зеленият лук на дребно и се добавят полезната зеленчукова салата.

Накрая се прибавя елдата, овкусява се със сол, олио, оцет или по желание прясно изцеден лимонов сок и малко черен пипер.

След което се разбърква добре и салата с елда е готова за сервиране.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *