Site Overlay

Салата с патладжан, домати и чесън – Рецепта

“Салата с патладжан, домати, чесън – апетитна до няма и къде “

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете на шайби патладжаните. По желание може да ги обелите или не.

Поставете кръгчетата в подсолена вода за 30 минути, след това изплакнете и хубаво отцедете.

Подредете в намазнена тава, поръсете със зехтин и изпечете за 20-25 мин. на 200 градуса в предварително загрята фурна. Времето е относително и зависи от дебелината на шайбите. Наглеждайте ги и ако от едната страна са се запекли повече, обърнете ги.

Оставете готовият печен патладжан да изстива, докато се заемате с останалото.

Измийте и разполовете чери доматите напречно или надлъжно на две. Накълцайте пресния чесън и чушките и смесете всичко.

В купичка пригответе дресинг със зехтин, балсамов оцет и сол. За да не става много тъмен цветът, аз смесвам балсамов и ябълков оцет, другия вариант е да се ползва бял балсамов.

Овкусете нарязаните зеленчуци за салатата, като оставите част от дресинга. В него разбъркайте меда и черния пипер и си доовкусете с още оцет, сол и зехтин ако е нужно, така че да получите желаният от вас контраст.

Потапяйте парченцата патладжан и подреждайте в чиния. Отгоре разпределете от чери доматите и едри парчета хубаво сирене. Полейте с остатъка от дресинга редената салата, за да се напоят хубаво печените патладжани.

Добър апетит със Салата с патладжан, домати и чесън! Ако сте любители на синия домат, тази салата с патладжан е точно за вас!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *