Site Overlay

Салата с печени зеленчуци с аквафаба майонеза – Рецепта

Начин на приготвяне:

Рецепта за уникална, невероятно вкусна и засищаща салата от печени зеленчуци и домашна веган майонеза – дресинг!

Подготвяме зеленчуците за печене, като начупваме карфиола на средно големи парченца – около 1 чаена чаша бонзайчета; обелваме, измиваме и нарязваме на средно големи дебели пръчици 2 бр. големи картофи и 1 средно голямо червено цвекло, а морковите – на кръгчета.

Разбъркваме ги с подправките: фина хималайска сол – около ½ равна ч.л., смлян черен пипер – 1/3 равна ч.л., смлян кимион – 1/3 ч.л., сушен и стрит босилек – 1 ч.л. и 4 супени лъжици нерафинирано слънчогледово масло – шарлан.

Подреждаме ги в голяма тава върху хартия за печене и ги изпичаме на загрята фурна на 200 градуса за около 25 минути до златист загар продуктите за нашата зеленчукова салата.

През това време в каната на пасатора сипваме съставките за майонезата (без олиото) – аквафаба (нахутена вода от буркан), прясно изцеден лимонов сок, нахут от буркан, хималайска сол и смлян черен пипер.

Пасираме 1 минута и добавяме олиото на малка струйка, продължавайки пасирането, до получаване на гъст сос – веган майонеза от нахутена вода. Ако е необходимо, добавяме щипка хим. сол – на вкус.

Поднасяме чудно вкусната салата с печени зеленчуци с аквафаба майонеза в керамична салатиера, по желание разбъркана или отделно в сосиерка.

Сервираме майонезения дресинг!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *