Site Overlay

Салата с червено цвекло, булгур и мед – Рецепта

“Съчетаваме полезното с приятното, хапвайки тази невероятна салата с червено цвекло, която е радост за окото и за небцето”

Начин на приготвяне:

Сварете червеното цвекло в подсолена вода. Не го преварявайте, оставете го леко твърдичко. Докато е топло още, го обелете и оставете да изстине.

Настържете цвеклото на едро ренде.

В малка тенджерка сложете около 2 литра вода и сложете да заври. Посолете. Прибавете булгура и оставете да ври около десет минути.

Измийте сварения булгур обилно със студена вода и отцедете в гевгир.

В малко бурканче направете дресинг за салатата като смесите прясно изцеден лимонов сок, мед, зехтин и хималайска сол.

В голяма купа за салата смесете настърганото цвекло и булгура. Полейте с дресинга. Разбъркайте вкусната здравословна салата добре.

Сервирайте вашата салата с червено цвекло, булгур и мед декорирана с магданоз и натрошени на едро ядки.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *