Site Overlay

Сараевска баница – Рецепта | Gotvach.bg

“Ако не сте опитвали традиционна Сараевска баница, много сте изпуснали – време е да наваксате “

Начин на приготвяне:

Първо си включваме фурната на 200 градуса, за да се загрее.

Картофите и лука обелваме и със стъргалото настъргваме както лука, така и картофите.

Посоляваме и разбъркваме.

Тавата поставяме във фурната и оставяме да се загрее.

Преди да смесим картофите с брашното, ги изстискваме добре, за да се премахне излишната вода, и чак тогава ги смесваме с брашното.

След като се е загряла тавата, я намазваме с масло и прехвърляме сместа от картофи.

Отгоре заливаме лесния пататник хубаво с разтопеното масло и олио, което предварително сме смесили.

Поставяме Сараевската баница в печката за 40 минути до желания загар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *