Site Overlay

Сарми във фризера за заети жени – Рецепта

Начин на приготвяне:

Тази рецепта за постни сарми е за заети жени, на които им е трудно да се приготвят за гости или празници, или просто искат да си спестят време за приготвяне на вечеря например.

Избирате един по-свободен ден, защото отнема между два или три часа приготвянето на сармите с ориз, зависи и колко сте сръчни в тази работа.

За целта използвам готови лозови листа от буркани, измиваме ги на течаща вода и заделяме настрани.

Режем лука на ситно и запържваме за една минута, прибавяме ориза и доматената салца и разбъркваме за около една-две минути. Прибавяме две водни чаши вода и изчакваме ориза да попие водата. Прибавяме подправките и солта, разбъркваме хубаво. Оризът не се сготвя напълно, само наполовина – трябва да е полусуров.

Взимаме лозовите листа, редим ги на масата и с една кафяна лъжичка слагаме от сместа на всичките. После започваме да завиваме. Завиването става по-бързо. След като сте готови с всичките наредени листа на масата, повтаряте пак.

После идва ред да ги приготвим за фризера.

Взимате празна кутия от сладолед (може и други), отдолу слагате стреч фолио и започвате да редите сармите. Като свърши редът, закривате със стреч, и пак редите отгоре втори ред.

И така в една сладоледена кутия може да редите четири реда. Отгоре също се покриват със стреч, така сармите във фризер не се слепват, за това на всеки ред слагате стреч фолио.

Затваряте капака и слагате във фризера, когато решите да са ги сготвите, изкарвате замразените постни сарми. Много лесно се отделят и ги сготвяте както си искате – за около един час стават превъзходни.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *