Site Overlay

Сарми с кафяв ориз и джоджен – Рецепта

Начин на приготвяне:

Зелето се отделя на листа. Всяко листо се нарязва на парчета. Големите се нарязват на 4 парчета, малките – на 2 парчета.

Оризът се измива много добре и се накисва в студена вода, която е три пръста над него. Накисва се 30 мин.

Лукът се почиства и измива много добре. Нарязва се на ситно. Слага се в уок тиган. Залива се с олио. Задушава се до омекване.

Оризът се изплаква след накисване и се прибавя към лука. Разбърква се 10 мин. заедно с него. Сваля се от огъня.

Прибавя се измитият и нарязан на ситно джоджен. Разбърква се много добре. Прибавят се сухият джоджен, чубрицата, червеният и черният пипер, солта. Разбърква се много добре.

Оставя се да се охлади. Във всяко нарязано листо се слага от плънката за сармите. Завиват се и се нареждат в тава върху листа от зеле.

Отгоре се нареждат кочаните, които са останали от рязане на листата за постните сарми.

Заливат се с чорба от киселото зеле. Сармите с кафяв ориз и джоджен се пекат 2 часа под фолио на 180 градуса.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *