Site Overlay

Сач с кюфтенца и наденица – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязаните картофи и моркови се бланшират около 8 минути.

Сачът се загрява предварително на котлон с мазнина.

Слагат се наденичките с глава лук и се запържват.

След като се запържат, се вадят от сача и се оставят настрана.

Нареждаме картофите в сача с останалите зеленчуци (моркови, грах, домати) върху тях наденицата и пилешките кюфтенца, предварително оваляни в брашно.

Поливат се с разтопено масло, прибавят се люти чушки, маслини, подправки.

Фурната се загрява предварително на 200 градуса.

Захлупва се с капак и се пече (задушава) сачът с наденица до готовност .

Поднася се с нарязан на ситно пресен копър.

Сач с кюфтенца и наденица се поднася с любима туршия.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *