Site Overlay

Свежа плодова торта – Рецепта

Начин на приготвяне:

Поставете водата, захарта и меда в малка тенджера и оставете да къкри на умерен огън, докато захарта се разтвори. Свалете от огъня и оставете настрана.

Оставете меда да се охлади напълно около 1 час.

В купа разбъркайте маскарпонето и захарта, докато станат гладки и пухкави.

В друга купа разбийте сметаната и ванилията на гъст сняг.

Смесете маскарпонето и сметаната, разбъркайте добре. Изсипете сиропа в плитка чиния, за да можете да си потапяте бишкотките (броят им зависи от тавичката, която ползвате) и после в избраната от вас тавичка, покрийте дъното с бишкоти, отгоре намажете с крема от маскарпоне и сметана, след това поръсете с нарязани на парченца 3 кивита и пак сиропирани бишкоти, крем и украсявате с останалите 3 кивита и мандарините (ако ви се ще и друг плод, защо не… Аз разполагах тези в момента).

Оставете лесната плодова торта да стегне за няколко часа в хладилника – поне 5.

След това време може да поднесете свежа плодова торта.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *