Site Overlay

Свежа салата Чайот – Рецепта

Начин на приготвяне:

Това е една уникална и много полезна витаминозна салата, която е подходяща за през цялата година.

Чайотът или по-често срещан с името мексиканска краставица, е един уникален плод, който съдържа страшно много витамини!

Подобно на киви, то е увивно растение с подобни на него плодове, които можем да скъсаме и да нарежем на салата или да сготвим, като добавим (вместо тиквичка) в лятната манджа!

Съставките са за 1 порция, като в зависимост от вкуса си и броя гости-гладници, всеки от вас може да увеличи или намали някоя от съставките.

Чайотът е необходимо, преди да бъде настърган, да се отреже бодливата част отвън – кората, подобно на почистването на ананас.

След това разрежете на две части през средата и отстранете семката (тип костилка).

Сърцевината му заедно с останалите зеленчуци настъргвате на едро ренде и овкусявате с подправките!

По желание може да добавите към тази свежа салата Чайот риба тон/пиле на грил, бели стафиди или зелени маслини 🙂

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *