Site Overlay

Свежи сандвичи с плосък египетски хляб – Рецепта

Начин на приготвяне:

За плоския хляб брашното се пресява в тава. Смесва се с маята и солта. Разбърква се. Оформя се кладенче. В каничка се сипват водата и прясното мляко. Затоплят се. Добавят се и постепенно се замесва тесто, което накрая не трябва да лепне, но да е еластично.

Оставя се да втаса. Оформят се топки. Премесват се отново и се оставят да починат 10 минути. Разточват се с дебелина около 0.5 см. Оставят се, да се надуят отново.

Фурната се загрява на 200 градуса. Загрява се и тавата, в която ще се пекат хлебчетата. Поръсва се с брашно и се слагат хлебчетата. Пекат се около 5-7 минути до запичане. Когато хлябът е готов, може да се използва за студени сандвичи.

Разрязва се на 2 по дължина, като не се разрязват до края. От едната страна се намазва с лютеница, а от другата с майонеза. Краставицата и марулята се измиват. Саламът се нарязва на филийки.

Краставицата се нарязва на филийки. Във всяко от египетските хлебчета се нарежат филийки салам и краставици. Добавя се по слайс Ементал и се завършва с листо маруля. Свежите сандвичи с плосък египетски хляб са готови за консумация.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *