Site Overlay

Свеж спаначен дип – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Почистете и нарежете лука шалот и чесъна и ги запържете с малко сол в зехтина до светло-златисто.

Добавете маслото и половината бейби листа спанак и бъркайте докато омекнат.

2. Сложете оризовото и бадемово брашно, ако е нужно поръсете още малко мазнина.

3.Запържете за минута и налейте соевото мляко при непрестанно разбъркване.

Поръсете с пармезана.

Гответе на бавен огън до сгъстяване. Ако желаете си разредете с още малко мляко.

4. Към кашичката на котлона сложете и останалите свежи листа спанак, подправете с черен пипер и пасирайте.

5. Поднесете готовия свеж спаначен дип топъл или охладен, може да се сервира и по двата начина.

Идеална компания за дипа са хрупкави крекери, гризини или зеленчукови пръчици. Прекрасно би паснал и на препечени филийки.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *