Site Overlay

Свинска плешка с винен сос – Рецепта

Начин на приготвяне:

Подправките (50 мл от виното, мед, горчица, доматено пюре или кетчуп, соев или унисос, зехтин, червен пипер, мащерка, чубрица, сол и черен пипер) се разбиват добре до получаване на гъст сос.

Месото се измива и се намазва от всички страни със соса. Оставя се да престои поне 3 часа в купа на хладно (колкото повече, толкова по-добре).

След като се маринова, се поставя в тавичка, покрита с хартия за печене. Залива се с останалия в купата сос, остатъка от виното, олиото и водата.

Покрива се с фолио за печене. Пече се в умерена фурна (160 – 180 градуса) около 2 часа и половина (ако имате повече време, за предпочитане е по-продължително печене на по-ниска температура), след това фолиото се маха и печеното свинско се допича отгоре за около 30 мин на малко по-силна фурна (180 – 200 градуса), като се полива няколко пъти със соса от тавичката.

Свинската плешка с винен сос се сервира със заливка от соса, картофено пюре, картофи соте, задушени зеленчуци или друга гарнитура по избор.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *