Site Overlay

Свинските хапки на бедняка – Рецепта

“Свинските хапки на бедняка са толкова апетитни, че си ги приготвяме всеки път, когато чакаме гости и ни трябва вкусно мезе”

Начин на приготвяне:

Подгответе свинското месо на малки свински хапки. Може да ползвате месо от свински бут или свинско бон филе.

Подгответе си и лука. Обелете го и измийте с вода. Нарежете ги на средни големи парчета.

Загрейте олио в тиган и запържете свинските хапки за 6-7 минути.

Щом месото се запържи, го извадете на страни.

В тигана с мазнината сложете и подготвения лук. Ако има нужда, може да добавите и още малко мазнина. Задушете зеленчука за няколко минути.

Ред е да върнем към лука и свинските хапки. Налейте виното и добавете чубрицата. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Сложете капак на съда и оставете да се готви около 15-20 минути.

Свинските хапки на бедняка поднесете топли.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *