Site Overlay

Свински бонфиленца на грил тиган със сос от синьо сирене – Рецепта

“Приятен апетит с крехките свински бонфиленца на грил тиган “

Начин на приготвяне:

1. Започнете с приготвянето на соса, като загреете сметаната на слаб до умерен огън и в нея натрошите синьото сирене.

Бъркайте, докато то се разтопи и сместа стане гладка.

2. Овкусете със черен пипер, индийско орехче и сол и оставете сосчето на много слаб огън, разбърквайки от време на време, за да не загори.

3. Почистете свинската рибица от ципи и излишна мазнина по повърхността. Натрийте месото с черен пипер, сол не слагайте за момента.

4. Загрейте грил тиган на силен огън и го намазнете хубаво със зехтин. Когато се е нагорещил достатъчно, сложете бонфилето цяло и запечатайте до хубав загар от всички страни.

Опитайте да не обръщате за доопичане от страна, която вече е придобила загар, защото това изсушава месото.

5. Извадете рибицата върху кухненска дъска, покрийте с фолио или чиния и почакайте 5 минути.

През това време си нагледайте соса и ако е готов, дръпнете от огъня. Не му е нужно повече от 10-15 минути къкрене на много слаб огън.

6. Нарежете месото на дебелички шайби. При разрязване трябва е розово отвътре.

7. Запечатайте от всяка страна бонфиленцата в нагорещения на силен огън грил тиган, като добавите още малко мазнинка.

Не препичайте прекалено, за да не изсушите свинското печено.

Максимум минутка от всяка страна би било достатъчно, но все пак зависи и колко дебели парчета сте отрязали.

8. Сервирайте бонфилетата с ароматния сос и консумирайте, докато свинските бонфиленца на грил тиган със сос от синьо сирене са топли.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *