Site Overlay

Свински гърди със зеленчуци в гювеч – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязваме си патладжана на кубчета, осоляваме и го поставяме в гевгир.

През това време си почистваме и измиваме останалите зеленчуци, нарязваме ги в дълбока купа според желания размер.

Добавяме патладжана, прибавяме и сухите подправки, омесваме добре.

Нарязваме си свинските гърди на порции. Овкусяваме ги с червен и черен пипер.

На дъното на гювеча нареждаме ред гърди, след това ред зеленчуци и така, докато свършат продуктите.

Наливаме виното. В студена фурна поставяме гювеча!

Печем гювеча със свинско на 150°C за 3 часа.

Махаме капака и запичаме за 10 минути свинските гърди със зеленчуци в гювеч.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *