Site Overlay

Свински гърди с кожа на грил тиган – Рецепта

“Апетитът идва с тези крехки свински гърди на грил тиган “

Начин на приготвяне:

Свинските гърди е едно от най-вкусното месо и почти няма нужда от мариноване. Достатъчно е месото да е прясно, с тънка кожичка, която при изпичане става хрупкава, а мазнинката по тях ги запазва сочни.

Обикновено се продават нарязани като бекон’, но ако парчето месо е цяло, се нарязва на дебелина 1-1.5 сантиметър.

Месото не се чука, а леко се притиска с ръце.

В повечето рецепти за печени свински гърди са дадени различни маринати, но както аз в началото споменах, няма нищо по-вкусно от натурално изпечено месо на грил тиган или скара.

Грил тиганът се загрява хубаво.

Поставят се нарязаните гърди.

Обръщат се когато ребрата на грил тигана са се изличили и гърдичките се зачервят.

След като гърдите са готови, се изваждат в тавичка и чак тогава се посоляват и поръсват с прясно смлян черен пипер.

Внимание! Не се солят предварително, защото солта стяга месото и става по жилаво.

Изпечените свински гърди с кожа на грил тиган се сервират с гарнитура по желание, но резенчета лимон са задължителни.

Приятен апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *